fbpx

כיצד ניתן להקל על ילד עם בעיות בדרכי הנשימה בטיפולים בדרכים טבעיות?

הטיפול הקונוונציונלי בקוצר נשימה כולל שלל תרופות, לטיפול בזמן התקף ולמניעה. לעיתים טיפול זה יעיל אבל פעמים רבות ההורים נבהלים מהעובדה שהילד הקטן שלהם יזדקק לכמות כזאת של תרופות.

כמובן שאני לא מתכוון להמליץ לאף אחד להפסיק תרופות, זה יהיה חסר אחריות, אבל כשמאמצים אורח חיים בריא יותר ומטפלים באופן טבעי ומקצועי, תדירות וחומרת ההתקפים יכולה לרדת, ועם התוצאות האלו כדאי ללכת לרופא ובמקרים רבים הוא ישמח להפחית את מינון התרופות ולפעמים אפילו להוריד אותם לגמרי.

אז מה כדאי לעשות כדי לשפר את מצב מערכת הנשימה אצל ילדים? הנה כמה טיפים:

תזונה:

אסטמה ובבעיות בדרכי הנשימה לרוב יש מעורבת בה ליחה. כשיש גירוי (לרוב על רקע אלרגי) הליחה "מתיישבת" בריאות ובדרכי הנשימה ופוגעת באפשרות לנשום חופשי. אצל ילדים ההתפתחות הזו יכולה להיות די מהירה. כדי להפחית את כמות הליחה בגוף כדאי להפחית מוצרים הגורמים לייצור ליחה: מוצרי חלב, תפוזים, בננות, קמח לבן, סוכר לבן, ממתקים ועוד.

מה עושים? אז נכון, סביב מוצרי חלב יש הרבה ויכוחים – מועיל, מזיק, חיוני לגוף או שמתאים רק לעגלים – אלה חלק מהדעות שמעורר נושא החלב. גישתי במקרה של בעיות בדרכי הנשימה היא לבדוק – מפסיקים מוצרי חלב (אבל את כולם) למשך 3-4 שבועות כדי לראות האם יש שינוי במצב. אם אכן יש שינוי, פונים לנטורופת (תזונאי טבעי) שיבנה עבור הילד תזונה מאוזנת שלא כוללת מוצרי חלב. במידה ואין שינוי אחרי 3-4 שבועות בהן הילד לא צרך חלב, העניין כנראה לא שם.

הסביבה הביתית:

ברוב המקרים במצבים של קוצר נשימה יש מעורבות אלרגית. רגישות לחלב, אלרגיה לאבק, קרדית אבק הבית, חתולים, פריחת אורנים, טחב ועובש ועוד.

מה עושים? זה לא כל כך משנה אם אתם יודעים למה הילד אלרגי. סביר שילד עם רגישות במערכת הנשימה יהיה רגיש לכמויות אבק חריגות – אני גר במודיעין ושם יש שכונות שלמות שהן אתרי בניה, כך שהדיירים חשופים כל הזמן לכמויות של אבק ואכן לצערי, במודיעין יש מקרים רבים של בעיות נשימה בילדים. לכן, במידת האפשר כדאי להימנע משהיה במקומות עם הרבה אבק, ואם כבר יש אבק בסביבת הבית, להקפיד לנקות אותו ולחשוב על האפשרות להעביר את החדר של הילד למקום שחשוף לפחות אבק.

טחב, עובש וקרדית: ענין נוסף הוא הטחב והעובש שמצוי על קירות רטובים, בעיקר בחורף. כדאי לטפל בזריזות במקרים כאלו כי קירות רטובים, טחב ועובש יכולים משפיעים קשות על מערכת הנשימה.

קרדית אבק הבית היא גם צרה לא קטנה שנמצאת בכל מקום – ספות, כריות, מזרונים, שטיחים. מומלץ לשאוב טוב את הדברים האלו ולמיטה של הילד, לקנות מגן למזרון ולכרית שמפחית משמעותית את החשיפה לקרדית.

ועוד טיפ קטן לאלו שמעשנים: כמובן שלא מומלץ לעשן ליד ילד שסובל מבעיות נשימה! ויותר מזה, גם אם אתם מעשנים בחוץ ואחרי כך נכנסים ולוקחים את הילד על הידיים, הוא עדין מעשן פאסיבי. מחקרים הראו שחלקיקי העשן שנדבקים לבגדים דומים לכמות העשן שסופג מעשן פאסיבי.

טיפולים ברפואה סינית ויפנית

על פי התפיסה הסינית, בעיות נשימה בילדים הם תוצאה של מספר גורמים, ביניהם חולשת הריאות ומערכת העיכול. הטיפול מכוון לחיזוק המערכות האלה, בנוסף למערכת החיסון, כדי למנוע התקררות ונזלת, שבמקרים רבים הם גורמים לתחילת התקף.

הטיפול מסייע לירידה בשכיחות ההתקפים, אם יש התקפים, יש סיכוי טוב שיהפכו לקלים יותר, עד למצב של החלמה והפסקת ההתקפים.

הטיפול בקליניקה משלב דיקור או דיקור ללא מחטים בשיטת השונישין, הדרכה לטיפול ביתי וצמחי מרפא במידת הצורך.

שירה מספרת על בנה, אדם-מאיר ועל ההבדל בין גיל שנתיים בו סבל מהתקפי אסטמה לגיל שנתיים וחצי, אחרי הטיפול:

"ערן, כפי שאמרתי לך רבות, הצלת לנו את הילד ואת המשפחה.

מילד חולני, שרוב הזמן נישאר בבית, שואף אינהלציות (חלקן עם סטרואידים), קיבלנו ילד בריא וחזק, שנושם ללא קושי.
אמנם אדם-מאיר רק בן שנתיים וחצי, אבל בין הילד שכמעט מלאו לו שנתיים לבין הילד בן השנתיים וחצי, יש הבדל עצום! הוא הפך לילד פעלתן, חיוני, חייכן, ומאושר.

אין מילים בפינו לתאר את הכרת התודה שאנו חבים לך!
אנו נמשיך להמליץ עליך לכל אחד ואחת!!!
תודה!"

** אין האמור לעיל מהווה המלצה או התוויה רפואית