זאת העונה בה מגיעים הרבה ילדים קטנים שחולים הרבה
ברוב המקרים ההורים מספרים שזה התחיל עם הכניסה לגן :
הילד היה בריא עד אז, וכשנכנס לגן התחילו המחלות: שיעול, נזלת בלתי נגמרת, חום, שלשולים…
למה זה קורה
אצל ילדים קטנים יש 3 מערכות עיקריות שנמצאות בשלבי התפתחות והבשלה: מערכות הנשימה, החיסון והעיכול. חוסר הבשלות שלהם גורם לילדים להיות פגיעים הרבה יותר.
עם הכניסה לגן הילד פוגש בילדים אחרים וזה אומר מפגש עם מה שכל אחד מביא איתו: מצד אחד, וירוס וחיידקים, מצד שני, הילד מתמודד עם ילדים ומבוגרים חדשים, הרחק מהבית החם שהוא היה רגיל אליו, וזה אומר סטרס.
השילוב של הסטרס עם חוסר הבשלות של המערכות הוא מתכון למחלות
מה כדאי לעשות:
כשהילד חולה, להשאיר בבית כמובן, גם יומיים אחרי שהוא החלים. היומיים האלו יעזרו לו להתחזק ויחסכו עוד ימי מחלה.
להיות שם – כשהילד חולה הוא צריך את ההורים שלו לידו. זה אומר הרבה מגע ותשומת לב, הרבה אהבה ואכפתיות, פחות בטלפון…
אוכל ושתייה – כשחולים אין תיאבון וכמעט ולא אוכלים. זה לגמרי טבעי כי הגוף צריך משאבים להילחם במחלה וחלק מהם נלקחים ממערכת העיכול. אז לא ללחוץ בענייני אוכל, אבל חשוב מאוד לדאוג לכך שהילד ישתה.
לא למהר להוריד חום – חום הוא חלק המדרך של הגוף להתמודד עם המחלה לכן אם החום מתחת ל-38.5, לא צריך למהר להוריד אותו עם תרופות. כמובן שיש לשים לב למצב של הילד – אם הוא שפוך בחום נמוך, זה יותר מדאיג ממצב בו הילד פעיל כשיש לו חום גבוה.
חשוב להבין גם שמחלות קטנות הן מאוד חשובות להתפתחות מערכת החיסון. מחלה של 2-4 ימים כשיש אחריה מרווח סביר של 3-4 שבועות של בריאות, היא בסדר גמור ואפילו חיונית אצל חלק מהילדים, המחלה פשוט לא עוברת ואז יש הימרחות שלה – מחלה של שבוע, אחר כך כמה ימים בבית ואחרי זה שוב מחלה, שיכולה להיות במקום אחר בגוף (ואלו הילדים שמגיעים לרוב לטיפול אצלי).
לסיכום, ילדים קטנים חולים וזה חשוב לחלות במחלות קטנות מדי פעם.
הסיבה היא פיזית – חוסר בשלות של מערכות, ורגשית – סטרס שנגרם כתוצאה מהיציאה מהבית והמפגש עם אנשים חדשים.אפשר לעזור לילד בבית בעיקר על ידי תשומת הלב שלנו ההורים – פשוט להיות שם עם הילד ולענות על הצרכים שלו