שאלה מצויינת שאין עליה תשובה מדוייקת, לפחות לא בתחילת הטיפול. הדבר תלוי בבעיה עצמה, כמה זמן היא נמשכת, תגובת המטופל לטיפול (לכל אחד יכולה להיות תגובה שונה), מצב הבריאות הכללי של המטופל ועוד. למרות זאת יש מספר כללים שלפיהם ניתן להעריך את משך הטיפול:
מה הבעיה איתה הגיע המטופל? אם מדובר בהצטננות, טיפול אחד או שניים יכול להספיק. אבל אם מדובר בדלקת או נוזלים באוזניים שנמשכים כבר זמן רב, נדרשת סדרה ארוכה יותר. ולכן ככל שהבעיה טרייה יותר כך מספר הטיפולים הנדרש יהיה קטן יותר. ולהיפך, ככל שהבעיה מתמשכת יותר כך הטיפול יהיה ממושך יותר.
היענות לטיפול: הטיפול הוא לא רק במרפאה וכל מטופל מקבל "שיעורי בית" – דברים שממולץ לעשות בבית כדי להאיץ את הטיפול ולכן מטופל שרותם את עצמו לטיפול ומוכן לעשות שינויים יקצר בדרך כלל את משך הטיפול.
שמירה על רצף: הגעה רצופה ומסודרת לטיפול חיונית כדי לפתור בעיה בריאותית. בתחילת הטיפול חשוב להגיע פעם בשבוע עד שהבעיה מתחילה להשתפר ולהתייצב. לאחר מכן אפשר לרווח את הטיפולים עד לפתרון מלא שלה. אם לא נשמור על רצף נכון, הפתרון יכול לקחת הרבה יותר זמן וטיפולים
יש שתי דרכים עיקריות לבדוק את התקדמות הטיפול:
דרך כלי האבחנה של הרפואה הסינית והיפנית: מישוש הבטן, הצוואר והגב, בדיקת הדופק, התבוננות. כל אלו נותנים מידע מהימן על התקדמות הטיפול.
דיווח המטופל או הוריו והשוואה למצב ההתחלתי.
שילוב של שני המשתנים האלו מראה על התקדמות הטיפול ומעקב כזה נערך כל 3-4 טיפולים.
קופות החולים מציעות היום מגוון טיפולים ברפואה משלימה במרפאות שהם פתחו במיוחד לשם כך, לדוגמא: "כללית רפואה משלימה" או "מכבי טבעי".
במרפאה כזו עבדתי כמטפל בדיקור במשך כ-5 שנים ולכן אני יכול לומר במדויק מה ההבדלים בין טיפול בקופת חולים לטיפול במרכז לרפואה סינית משפחתית:
רפואה סינית לילדים, כפי שרוב האנשים מכירים, עלולה להיות מלווה כאב או חוסר נוחות.
לעומת זאת, השיטות היפניות שבהן אני משתמש לטיפול בילדים, אינן כואבות, לא מפחידות את הילד וניתן לבצע את הטיפול תוך כדי שהילד משחק או שההורים קוראים לו סיפור. אתם מוזמנים לקרוא באתר עוד על השיטה היפנית לטיפול בילדים – "שונישין".
אתם מוזמנים למלא את טופס "צור קשר".
אני מבטיח מענה מהיר.