fbpx
אוכלים יחד ונרגעים!

Photo by Jaco Pretorius on Unsplash

Photo by Jaco Pretorius on Unsplash

אנחנו בתקופת קורונה שלא נגמרת… גם אתם מרגישים שאתם יוצאים מאיזון?

אני מרגיש ככה, לפעמים, ואני יודע שזה משפיע על הילדים שלי, כי הם ממש מראה שמשקפת לי מה קורה איתי.

אני מודע לכך יותר ויותר ונכון, המודעות לא הופכת את זה למושלם, אבל היא מאוד עוזרת ויותר מכך, היא גם מעוררת מודעות אצל הילדים.

איך ארוחות משפחתיות קשורות למצב הרגשי שלנו ושל הילדים?

אז אנחנו לא מאוזנים (לפעמים יותר ולפעמים פחות), ופרט למודעות יש הרבה מה לעשות. אחד הדברים המעניינים הוא ההשפעה של ארוחות משפחתיות של המצב הרגשי-נפשי שלנו ושל הילדים.

תתפלאו (או שלא…), נושא הארוחות המשפחתיות הוא דבר שנחקר רבות בשנים האחרונות ופרט לכך שיש לו יתרונות בהקניית הרגלי אכילה טובים והפחתת השמנה, נמצא שארוחות משפחתיות משפיעות על רמת המתח, מפחיתות חרדות ודיכאון, משפרות מדדים של קשב וריכוז וגורמות לילדים לשתף יותר.

אז איך דבר כל כך בסיסי שאין בו אלמנט טיפולי (לכאורה) עוזר בכל כך הרבה תחומים?

למרות שהקידמה דוחקת אותנו לפעמים להיות לבד (כל אחד במכשיר שלו…) אנחנו עדין יצורים חברתיים ושיתופיים. הילדים יודעים את זה כי הם פשוט נולדו ככה, ואת הדוגמה הטובה לכך הם מקבלים במעמדים כאלה – חברתיים ושיתופיים. ארוחת ערב משפחתית היא מקום נפלא לכך.

הילדים גם מאוד רוצים בחברתנו ההורים. הם רוצים את החום והאהבה שלנו, הם רוצים לדעת מה קורה איתנו כי כשאנחנו משתפים אותם הם מרגישים חלק מהדבר הזה שנקרא משפחה. השיתוף גם אומר לילד שהוא חשוב ושרואים אותו ובכך הוא גם פותח עבורו דלת לשיתוף בחייו.

וכשאנחנו מדברים על החיים שלנו, על הטוב ועל הפחות טוב, משהו בנו נפתח ומשתחרר, אנחנו נרגעים ויכולים לנשום לרווחה, וכשזה נעשה ברמה המשפחתית, עם היקרים והחשובים לנו ביותר, זה מרגיש הכי נכון וטוב.

כמה ארוחות בשבוע משפיעות לטובה?

במחקרים נמצא שכדאי לאכול לפחות 3 ארוחות משפחתיות בשבוע וכל המרבה הרי זה משובח. ומצד שני, לא כדאי להלחיץ את עצמכם בכך. אם אתם לא אוכלים כרגע בכלל ארוחות משפחתיות, התחילו באחת.

ומה אם הילדים צועקים ורבים?

זה גם יכול לקרות…(וזה קורה, מכיר את זה מקרוב :-)). זה בדיוק הזמן שלכם לקבל גם את הדברים הפחות נעימים ולהשתמש ברכות ביכולת שלכם להרגיע ולקרב. לא בצעקות ועונשים, אלא בשקט ובסמכות, וכן, לפעמים צריך להתאמן על זה. מה שחשוב הוא לא לתת לארוחה שיצאה משליטה להוציא לכם את הרוח מהמפרשים. מחר יום חדש עם אפשרות חדשה!

ומה עם המסכים – הסמארטפון, הטלוויזיה?

לשים את הכל בצד ולשבת בלי מסכים לשולחן. זה מאוד חשוב כי עם המסכים אנחנו לא ממש נוכחים והארוחה המשפחתית מאבדת מהערך שלה.

לסיכום, יש הרבה מאוד יתרונות בריאותיים – פיזיים, נפשיים ורגשיים בארוחות משפחתיות. אם אתם עדין לא עושים את זה, זה הזמן להתחיל! ואם אתם כבר אוכלים יחד, תדעו שאתם עושים מאוד טוב לעצמכם ולילדים!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם? שתפו גם אחרים!