fbpx
מה מחליש את מערכת החיסון?

הילדים חזרו מסגרות וכמו בכל שנה גם מחלות החורף בפתח. האם יש בהן גם צד טוב? מה מחליש את מערכת החיסון? ואיך אפשר לחזק את יכולת ההתמודדות שלנו ושל הילדים לקראת?

זה לא בהכרח רע

לא נעים לחלות במחלת חורף, אבל זה לא בהכרח רע. מערכת החיסון שלנו היא כמו צבא שצריך להתאמן, ומחלות קטנות זו הזדמנות מעולה למערכת המופלאה הזו להתאמן ולהתחזק.
לכן אחד הדברים החשובים הוא להקשיב לגוף: כשמתחילים סימני מחלה, להיכנס למצב המתאים: להוריד הילוך, לנוח יותר, לאכול מעט ודברים קלים, לשתות הרבה.

כשהמחלה יותר משמעותית, למשל כשעולה החום ומרגישים שפוכים, לא לקחת אקמול וללכת לעבודה (טוב, עכשיו בקורונה זה גם לא הכי אפשרי), אלא להיכנס למיטה, לנוח, לשתות הרבה ולקבל את המצב כמו שהוא ולחשוב שזו מחלה קטנה שמטרתה לחזק את הגוף, לכן אפשר גם לקבל אותה בברכה.

מחלות החורף אצל ילדים

פשוט להיות עם הילד כשהוא לא במיטבו

ילדים קטנים יודעים לחלות. כשהם לא מרגישים טוב הם מיד נכנסים למצב מחלה – כמו שציינתי בפסקה למעלה וכדאי לאפשר להם את זה.
נכון, זה מבאס שפתאום בבוקר, כשכבר אתם בשגרת היום הרגילה, הילד מעלה חום והכל משתבש, אבל המציאות לא תמיד מקשיבה לשגרה שלנו ומומלץ פחות להתווכח איתה ולזרום – לתת לילד לנוח, לא לדאוג אם הוא לא אוכל, לתת שפע של מים ולהיות איתו ואם אין אפשרות, אז מבוגר אחר.

ולא, כמובן שלא לתת אקמולי ולשלוח לגן או לביה"ס. הילד עלול לסכן ילדים אחרים אבל מה שעוד יקרה זה שהמחלה הקטנה תימשך ותימרח, והיא עלולה לחזור שוב בקרוב, בגלל שלא נתתם לילד הזדמנות להיות חולה כמו שצריך – במיטה, בשקט, בלי לחץ.

מה מחליש את מערכת החיסון בילדים (וגם במבוגרים?)

אחד הגורמים שמשחקים תפקיד משמעותי ביכולת של מערכת החיסון להתמודד עם מחלות הוא הלחץ או יותר נכון סטרס (עקה בעברית). כשאנחנו בסטרס, תפקוד מערכת החיסון יורד, וזה נחקר והוכח.

אז מה עושים כשסטרס הוא מרכיב בלתי נפרד מהחיים? הכי קל זה לומר "אל תהיו במתח!" אבל זה לא ממש עובד, כי כשאנחנו במסלול שגרתי שכולל סטרס, הסטרס כבר שולט עלינו.

כמה דברים פשוטים שעוזרים לסטרס ולמע' החיסון

קחו קצת אויר לעצמכם

אני תמיד אוהב לחשוב פשוט ולעשות קודם כל דברים קלים. הנה כמה אפשרויות:

  • תרגילי נשימה: לשאוף מהאף ולספור עד 4, לעצור ולספור עד 2, לנשוף מהפה (צורת קשית) ולספור עד 6. ככה במשך דקה או שתיים, לפחות פעם ביום.
  • פעילות גופנית: הליכה, ריצה מתונה, יוגה, טאי-צ'י או צ'י-קונג, כל פעילות שעושה לכם טוב.
  • מדיטציה: מאוד פשוט לעשות מדיטציה וזה לא חייב להיות ארוך. לוקחים 2 דקות, יושבים בנוחות (ולא משנה איך ואיפה, רק שיהיה נוח ונעים), נושמים רגיל – עדיף מהאף, ושמים את תשומת הלב על הנשימה – מדמיינים איך האויר נכנס ויוצא. אם מחשבה עולה (והיא בדרך כלל עולה די מהר), לא נלחמים איתה אלא פשוט מניחים לה לעבור. זה הכל, פשוט צריך לזכור לעשות – אפילו לעצור לדקה מאוד עוזר.
  • טלפון ומסכים: בואו נודה, כולנו מכורים וזה מוסיף המון על רמות הסטרס שלנו. אז לוותר על המסך זה לא מציאותי, אבל לשים לב לכמות הזמן שאנחנו שקועים בו זה חשוב. כי אז אנחנו גם יכולים לעצור, לשים את הטלפון בצד, לעשות תרגילי נשימה, מדיטציה קצרה, פעילות גופנית ולפעמים אפילו לשכוח מהטלפון אח"כ 🙂

איך הפחתת הסטרס של ההורים עוזרת למערכת החיסון של הילדים?

הילדים מושפעים באופן מאוד ישיר מאיתנו ההורים. כשההורה לחוץ הילד יכול להיות לחוץ ומודאג גם כן, ואז מערכת החיסון שלו מתפקדת פחות טוב. כך שכדאי לתפוס את הפעולות להפחתת הסטרס שאתם עושים כמשהו שמשפיע לא רק עליכם, אלא גם, וישירות, על הילדים.

להתחיל במשהו אחד

אין צורך לרוץ ולעשות הכל בבת אחת. מתחילים במשהו אחד, מטמיעים אותו לאט לאט עד שהוא הופך להרגל (וזה לוקח כמה שבועות) ואז עוברים לדבר הבא. כן, זה דורש התמדה ושינוי, אבל התוצאה שווה את זה בענק: פחות לחוצים, פחות חולים (אתם והילדים), יותר זמן איכות עם עצמכם ועם הילדים.

טיפול טבעי בילדים במחלות חורף, בעיות בדרכי הנשימה, אוזניים, אלרגיות ועוד

טיפול עדין, ידידותי ואפקטיבי שילדים אוהבים

לילדים יש יכולת ריפוי מופלאה. לפעמים הם נכנסים למעגל של מחלות וקשה להם לצאת ממנו. לרפואה הסינית-יפנית לילדים דרך טבעית ויעילה לעזור להם. הטיפול ידידותי מאוד, לא כואב וילדים אוהבים לקבל אותו (ולפעמים מבקשים לחזור).
ב-20 השנים האחרונות טיפלתי באלפי ילדים עם אתגרים בריאותיים ורגשיים ואני מזמין אתכם להתייעץ איתי לגבי אתגר בריאותי או רגשי שמפריע לילד.ה שלכם ולכם.
לחצו כאן ומלאו פרטים >>
או שלחו ווטסאפ בלחיצה כאן >>

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם? שתפו גם אחרים!