fbpx
אז מה הילדים זוכרים מההורות שלנו (כשהם גדולים)?

כולנו רוצים שהילדים שלנו יחוו ילדות טובה ויגדלו להיות מבוגרים מצליחים שחיים חיים טובים ומאוזנים.

אנחנו רוצים להיות הורים טובים ומשפיעים, ולא פעם עולה השאלה, מה הילדים יזכרו מאיתנו כשהם יהיו גדולים? מהן החוויות שהם הכי ייקחו איתם, שגם יעזרו להם לבנות חיים טובים ומאושרים כמבוגרים?

בפוסט שכתבה ארין קורט, מורה ומאמנת הורים קנדית, היא ריכזה 10 נקודות חשובות שעלו במחקרים, על מהם הדברים הכי משמעותיים שילדים זוכרים מההורים שלהם, ואלו דברים עזרו להם בבגרות (סיכום הנקודות הופיע בכתבה מאת קרן צוריאל הררי, באתר כלכליסט לפני יותר מ-5 שנים).

בחרתי להביא לכם 2 נקודות חשובות, מתוך העבודה שלי בקליניקה עם ילדים והורים:

  1. זמן אינטימי עם ההורה

מכירים את זה שאתם קונים לילדים צעצועים ומשחקים, לפעמים יקרים, ואחרי זמן קצר הם מאבדים עניין בהם, הרבה פעמים לטובת אבנים או דברים שהם מצאו בגינה?

ילדים הם פשוטים והם זקוקים לדברים פשוטים. הדבר הכי פשוט והכי בסיסי שאנחנו יכולים לתת להם הוא זמן איתנו, עדיף זמן בלעדי עם כל ילד.

השאלה הגדולה היא איפה מוצאים זמן לכל ילד? בין כל עשרות המטלות שיש לנו בכל יום, בבית ובעבודה.

נכון, זה אתגר, אבל החדשות הטובות הן שלא צריך עבור זה הרבה זמן, גם זמן קצר בו עושים ביחד פעילות משותפת, עדיף גם פעילה, הם משמעותיים עבור הילד.

אני רואה את זה שוב ושוב אצלי בקליניקה – בכל טיפול ההורה מקבל טיפול ביתי פשוט וקל, שאותו הוא צריך לבצע בכל יום, פעם-פעמיים וזה לקוח משהו כמו 5 דקות.

כשאני שואל את ההורים "איך היה?" הרבה מהם מספרים שקודם כל הילדים מאוד שמחים על הטיפול (ולא צריך להביע את זה במילים, פשוט מרגישים) וגם להם ההורים זה עושה טוב – כי הטיפול הביתי מאפשר להם להקדיש זמן אינטימי לאותו ילד, גם אם זה לכמה דקות.

מה גם שהם מרגישים שהם תורמים לבריאות של הילד, וזה נותן ביטחון ומרגיש נהדר.

הזמן האינטימי הזה עם הילדים גם מרגיע אותנו. אני כהורה מרגיש שכשאני ממוקד בלהיות עם הילדים שלי (בלי מסכים ומכשירים כאלה, בשאיפה…), זה מרגיע אותי, מחזיר אותי להוויה בסיסית – ממש מאפס, וזאת הוויה שחסרה לנו כשאנחנו חיים את "החיים של המבוגרים".

אז זכרו – משך הזמן פחות חשוב, עצם העובדה שאתם מבלים עם הילד גם בדרך הכי פשוטה ובסיסית (ואם אפשר, זמן אינטימי עם כל ילד בנפרד) עושה הרבה עבורו וגם עבורכם.

  1. הקפדה על אוכל בריא

ילדים זוכרים לטובה שהקפידו איתם על אוכל בריא! נשמע מפתיע? אולי…הרי כמעט כל ילד יעדיף ממתק על אוכל בריא, אבל כשהילד רואה שההורה מקפיד איתו על אוכל בריא זה מראה לו שלהורה אכפת ממנו, וזה חשוב מאוד מאוד.

מה היחסים והמינון בין אוכל בריא וממתקים? זה עניין אישי ומשתנה. כמובן שהשאיפה היא שהילדים יאכלו אוכל כמה שיותר בריא, ומצד שני מלחמות רבות סביב עניין הממתקים גם עלולות להזיק ולתסכל את הילד.

העיקרון המנחה הוא להחליט. אפשר בשיתוף הילד, אפשר כמובן תוך הסברים (אם הוא כבר בגיל המתאים להסברים, מעל גיל 6 בדרך כלל) ובלי כעס או תסכול מבחינתכם.

ילדים הם גמישים. נכון, ייתכן שבהתחלה הם יתמרמרו, אבל כשהעניינים ייכנסו לשגרה, בטווח של מספר ימים עד שבועות ואתם תעמדו מאחורי מה שהחלטתם, הילדים יתרגלו.

אני לא בעד שינויים תזונתיים דרסטיים ומהירים. נדרשת גמישות וזמן, לכן, אצלי בקליניקה אני מנחה את ההורים לעשות החלפות – דבר בדבר ובהדרגה.

ובשורה התחתונה עושה טוב לדעת שהקפדה על תזונה בריאה, למרות כעסים ותסכולים מצד הילדים, במיוחד בהתחלה עד שנכנסים למסלול, הוא דבר משמעותי עבור הילדים ולמעשה, מראה להם שהבריאות שלהם חשובה לנו, ואת זה הם זוכרים גם לטווח ארוך.

כולנו רוצים להיות משמעותיים עבור הילדים שלנו, כולנו רוצים לתת להם ערכים וביטחון שישרתו אותם כשהם יהיו מבוגרים, איזה כיף לדעת שזה בידיים שלנו!

מה אתם חושבים? איזה עוד דברים חשובים לילדים לדעתכם? כתבו לי כאן למטה

תגובה אחת על “אז מה הילדים זוכרים מההורות שלנו (כשהם גדולים)?”

  1. נעמי הגיב:

    הילדים זוכרים את מה שקרה בבית, איך ההורים התייחסו זה לזה, כמה הגנו עליו, כמה חיזקו אותו, כמה הקשיבו לו באמת, מה היחס שנתנו לו לעומת אחיו וכו'. ההורים הם מודל עבור ילדיהם. כשההורים מבינים שההתנהגות שלהם משפיעה על ילדם בטווח הקצר ובטווח הארוך (למשל כשהילד יהיה בוגר ויהפוך להורה בעצמו), הם נבהלים (שזה כבר טוב שהם לא אדישים) ומרגישים אחריות ומשפרים את התנהגותם – וכשלא מצליחים להשתפר לבד עליהם לפנות ליעוץ או הדרכה. לדעתי כל הורה צריך הדרכה וכל זוג לפני נישואין צריך הדרכה. הגיע הזמן להסיר את הסטיגמה מפנייה לאנשי מקצוע אלה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם? שתפו גם אחרים!