כעס הוא רגש לגיטימי כמו כל רגש אחר. אין אחד שלא כעס בחייו ואני חושב שזאת לא תהיה הגזמה לומר שאין אחד שלא כעס על הילדים שלו.
כל עוד הכעס תחום בזמן ובמרחב, הוא מתחיל ונגמר והוא לא פוגע, הכל בסדר. הבעיה מתחילה כשהכעס נתקע ואליו מתלווים רגשות אחרים כמו רגשות אשם – כל כך נפוץ כשנוגע לילדים, נכון?
מה קורה בגוף כשאנחנו כועסים?
בראייה הסינית והיפנית, לרגשות יש כיוון. למשל, המשפט הכל כך נפוץ, "עלה לו הדם לראש", מתאר אדם מאוד כועס. ולא צריך לעלות הדם לראש כדי להרגיש שכשאנחנו כועסים, יש הרגשה שהדברים עולים למעלה.
במקרים הקיצוניים יותר זה מורגש כמו כאב ראש, ציפצופים באוזניים, תחושת סחרחורת ועוד.
אבל גם כשהכעס מתון יותר, ההרגשה היא שאנחנו יוצאים מאיזון. נוצר חוסר שקט וקל לרגשות אחרים, כמו רגשות אשם, כאמור, להצטרף לחגיגה ולהעיק.
מה שבפועל קורה בגוף, הוא שרגש כמו כעס יכול לעורר הפרשת אדרנלין והורמוני מתח אחרים (כמו קורטיזול), שגורמים לגוף להיות מתוח ודרוך.
ההורמונים משייטים להם בגוף וגורמים לנו להמשיך להיות במתח הרבה אחרי שגורם הכעס עבר.
בראייה הסינית והיפנית האנרגטית, האנרגיה ממשיכה להישאר למעלה, באזור הראש, מה שגורם לחוסר שקט ולתופעות לא נעימות לפעמים, כמו שהזכרתי מקודם.
כעס מתמשך יכול להוביל למחלה
התפיסה של רגשות ברפואה הסינית והיפנית היא כגורם שיכול להביא למחלה. זה קורה כאשר רגשות נתקעים לאורך זמן ואנחנו מתקשים לשחרר אותם.
בעצם מדובר בכדור שלג – נוצר כעס => שמוביל למתח => שמקשה להשתחרר מהכעס => ולאורך זמן נוצר דפוס של כעס – כועסים מדברים קטנים אפילו => המתח "מתקבע" בגוף => מחלות שקשורת במתח יכולות להתפתח.
זהו תהליך, ולפעמים תהליך ארוך, אבל חשוב להכיר אותו, להבין אם אתם כועסים בקלות ולדעת מה לעשות כדי לשחרר את הכעס, אחרי שכעסתם.
מה לעשות כדי לשחרר את הכעס?
כעס, כמו שאמרנו, הוא רגש לגיטימי. איך פחות לכעוס? זה עניין לפוסט אחר. כאן אני רוצה להציע פתרון למצב בו אתם כועסים אבל מרגישים שאתם תקועים בכעס. למעשה, הפתרון הזה יכול גם להוציא אתכם מהמעגל של לכעוס בקלות!
לשנות את כיוון הכעס
אז לכעס יש כיוון – מעלה. כלומר, כשאנחנו כועסים האנרגיה מתרכזת בחלק העליון של הגוף ונוצר פעמים רבות גם כיווץ – כתפיים, שכמות וצוואר מכווצים, מכירים? זה המתח והכעס.
לכן אנחנו רוצים להניע את הכעס מהחלקים העליונים של הגוף.
איך עושים את זה?
השונישין – דיקור יפני ללא מחטים, מציע אפשרות טובה ופשוטה. בטיפול, שנועד לתינוקות וילדים (אבל גם מבוגרים נהנים ממנו) אנחנו מנתבים את האנרגיה כדי שתזרום בחופשיות ולא תיתקע.
כך נעשה גם כאן, באמצעים ביתיים.
אתם מרגישים מתוחים/לחוצים/כועסים? עשו את זה:
חיזרו על כך תנועה בין 8 ל-10 פעמים. חשוב – הכיוון הוא כלפי חוץ ומטה.
4. תוך כדי ההברשות, קחו נשימות עמוקות מהאף ושחררו את האוויר באיטיות מהפה.
התרגיל הזה לוקח בסך הכל בין 3 ל-5 דקות.
לכעוס פחות ולצאת ממעגל הכעס
זאת המטרה של התרגול הזה – לכעוס פחות ולצאת מהמעגל הזה של הכעס שאנחנו מסתובבים בו בלי שליטה.
ההברשות מעודדות זרימה של האנרגיה התקועה והם גם עוזרות לווסת ולאזן את ההפרשה ההורמונלית.
ממליץ לכם לקחת מברשת שיניים ולנסות את זה בהקדם! רק שימו לב וקראו בעיון את ההנחיות.
שתפו אותי בהרגשה 🙂 וגם בשאלות, כאן למטה ב"תגובות"