fbpx
למה עכשיו, בתחילת הקיץ, יש הרבה מחלות "חורף" אצל ילדים?

תחילת הקיץ כבר כאן, רשמית, אבל מחלות החורף עושות קאמבק גדול. מה קורה כאן? מדברים על כך שהיינו כל החורף עם מסיכות ועכשיו לא ואולי זו הסיבה, אבל מזווית הראייה של הרפואה הסינית-יפנית, יש לכך סיבות נוספות.

עונות השנה, קורונה והבריאות שלנו

הרפואה הסינית-יפנית קושרת באופן הדוק בין האדם לסביבה בה הוא חי (הטבע, גם עבור מי שחי בעיר) ולמה שמתרחש בה, לכן יש סט כללים כיצד להתנהג בכל עונה כדי להיות בריאים גם באותה עונה וגם בעונה שלאחריה.
למשל, החורף זו עונה של התכנסות פנימה, פיזית ונפשית-רגשית. כלומר, להיות בבית, עם המשפחה, בצורה רגועה ונעימה ופחות לשהות בחוץ.
זה באמת מה שעשינו רוב החורף שהתאפיין בסגרים, אבל התקופה הזאת היתה תקופה מלחיצה, עצובה ואפילו מדכאת שהוציאה המון אנשים משיווי משקל רגשי וזה הגורם המשמעותי כאן: התכנסות בבית, במתח, בחששות בחוסר איזון, החלישה רבים מאיתנו, פיזית וגם רגשית.

מה שקורה בחורף "רגיל"

מחלות חורף קלות הן דבר טבעי שכמעט כולם חווים. בגלל שהחורף הוא עונה של התכנסות פנימה ורגיעה, אנחנו אמורים לעבור את מחלות החורף בדרך כזו: של התכנסות פנימה, מנוחה ושקט שמאפשרים החלמה.

ילדים קטנים יודעים לעשות את זה מצוין – כשהם חולים הם לרוב מתכנסים בתוך עצמם, נחים, פחות אוכלים וצריכים את השקט שלהם, כך שזה טבוע בנו, גם אם שכחנו.

הידבקות במחלות חורף קלות גם מאפשרת לגוף להתחזק – מערכת החיסון עובדת ומתאמנת, הגוף מפנה את הפסולת החוצה, כזאת ש"נתקעה" הרבה זמן (ליחה למשל) ויש הזדמנות לעצור ולנוח, וכאמור להתכנס גם פנימה. זה בדיוק מה שצריך לעשות בחורף "רגיל".

ומה קרה בחורף ה"לא רגיל" האחרון?

בחורף האחרון אמנם היינו בבתים, אבל פחות נדבקנו כך שמערכת החיסון פחות "התאמנה" והגוף פינה פחות מהפסולת שלו החוצה. בנוסף, היה מרכיב נוסף של הרבה מתח, דאגה, לחץ ולפעמים גם כעס ותסכול, כל אלה, כשנמשכים לאורך זמן ואנחנו מתקשים לצאת מהמעגל הזה, מחליש את מערכת החיסון.

כך שעכשיו הגענו לקיץ במצב בו, על פי תפיסת הרפואה הסינית-יפנית, לא עברנו חורף כמו שחורף אמור להיות מבחינה פיזית ורגשית נפשית.

מי שטורח בערב שבת…

אז לא "טרחנו" בחורף והגענו לקיץ לא מוכנים…הגוף נפש שלנו היה אמור להיות מחוזק ונקי יותר מפסולת עם ההגעה לקיץ – עונה מובהקת של התחזקות, וכך, במקום להתחזק מחלות החורף נסחבות לתוך הקיץ.

אז מה עושים עכשיו עם מחלות החורף שבאות בקיץ?

אם החורף היא עונה של התכנסות פנימה, הקיץ היא עונה של יציאה החוצה מאותה התכנסות. אנחנו יותר בחוץ, יש יותר אור, אנחנו יותר נהנים וצוחקים וזה גם מה שעוזר לנו להתחזק.
אבל עכשיו, אם אנחנו חולים בקיץ, זה לא נראה לנו נכון להישאר במיטה ולנוח כמה ימים, במיוחד כשצריך להספיק כל כך הרבה…
אבל כדי להתחזק צריך לתת מקום מכובד למחלה – להישאר בבית, לנוח, לשתות מים, לאכול פחות ולשחרר שליטה לכמה ימים.
כמו שנכתב מקודם, אצל ילדים קטנים זה טבעי מאוד, אז אפשרו להם את הזמן הזה.

לא נעים לחלות בקיץ אבל יש כאן גם הזדמנות

אז נכון, זה לא נעים אפילו מבאס לחלות בקיץ, אבל אם זה המצב, צריך לנהוג בסבלנות ובחוכמה כדי לנצל את ההזדמנות שבמחלה פשוטה שנועדה לחזק את מערכת החיסון ולאפשר לגוף להיפטר מפסולת ועודפים.
ואם הילד חולה, תנו לו את הזמן שלו, חבקו אותו, תנו לו שפע של מגע, חום ואהבה, זאת גם הזדמנות מיוחדת במינה להיות ביחד.

** אין הכתוב כאן מהווה המלצה או התוויה רפואית **

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם? שתפו גם אחרים!