אדון שוקו, אחד השירים האהובים עלי.
ואכן שוקו בבוקר זה משקה הדגל של הרבה ילדים בבוקר, כפי שהרבה הורים מספרים לי בקליניקה 🧋
לא משנה אם מנוזלים, משתעלים, מכחכחים בגרון או נוזלים באוזניים, על השוקו הילדים לא מוותרים!
הרבה גם מכינים לילדים את גירסת הילדות שלהם – אבקה להכנת שוקו.
וזה לא פלא שהאריזה לא השתנתה, כי היא נותנת לנו זריקה נוסטלגיה וחיזוק לכך שהילדים שלנו שותים את מה שאנחנו שתינו (טריק שיווקי שעובד בכל פעם).
סיקרן אותי וחיפשתי עכשיו מה המרכיבים באבקה הזו, וגם אני חטפתי שוק :
ב-100 גרם יש 78 גרם סוכר!!!! 🍬🍭🍬🍬🍬
כלומר, משקה שוקו עם קרוב ל-80% סוכר❗ ולא שה-20% האחרים הם רק קקאו…
זה דומה לנס קפה שהאבקה שלו כבר מעורבבת עם 80% סוכר. הייתם שותים את זה?!
ולסוכר הזה מוספים חלב, הכל מתערבב מהר ויש משקה טעים שילדים אוהבים…
שניה לגבי החלב 🥛
חלב הוא אחד הגורמים המשמעותיים ליצירת ליחה ונוזלים, במיוחד אצל ילדים.
וכן, גם סוכר יוצר ליחה ונוזלים, בנוסף לבעיות הגדולות האחרות שהוא מייצר.
אז שילוב של חלב וסוכר מכניס לגוף הקטן של הילדים שלנו בבוקר מרכיבים שלא כדאי להתחיל איתם את היום 😵💫
וזה רלוונטי לכל ילד ומבוגר, על אחת כמה וכמה לילדים מצוננים, משתעלים, עם נוזלים באוזניים וכו'.
מה כן?
קקאו איכותי, סילאן, משקה שיבולת שועל ויש לכם שוקו איכותי (יש מלא מתוכנים בריאים ברשת).
נכון, לא מתוק כמו שוקולית וצריך להתרגל אליו, אבל הבדל של שמים וארץ במה שהילד מכניס לגוף ומתחיל איתו את היום 🌱