אוי…שוב שלשולים, שוב "קקי גב"…
כן, נושא שלא נעים לדבר עליו, היציאות, אבל בקיץ כמעט כל מי שיש לו ילדים קטנים חווה "וירוס
בטן" – השם הנפוץ לשלשולים אקוטיים.
למה זה קורה?
בקיץ הרבה יותר חם, הלבוש קצר והרבה תינוקות וילדים נוגעים בטוסיק בלי לשים לב ואחר כך
בצעצועים וחפצים.
בגילאים האלה הידיים הרבה בפה ("השלב האוראלי"), והנה – הדבקה.
צריך לזכור גם שהחום יכול לגרום למזון להתקלקל מהר יותר, אז חשוב להקפיד להכניס אוכל רלוונטי
למקרר.
בנוסף, מערכת החיסון עדין לא עושה את התפקיד שלה במלואה והיא בתהליכי התפתחות והבשלה,
לכן זה משפיע מאוד בגילאים הקטנים וכשהילדים גדולים יותר, פחות (אם כי יש הדבקות גם אצל
מבוגרים).
מה עושים?
ברוב המקרים השלשול יחלוף תוך 2-4 ימים מעצמו ואין ממש צורך לעשות הרבה, פרט למנוחה
ושתיית הרבה מים.
פירות, ירקות ודגנים מלאים הם מצוינים לזמנים שבהם אין שלשולים, אבל כשיש שלשול כדאי
להימנע מהם כי תכולת הסיבים הגבוהה יכולה להאיץ את היציאות.
אפשר לתת ירקות מבושלים כמו בטטה ודלעת – מרק זה מצוין.
אבל ככלל, רוב המקרים יעברו מהר בלי טיפול מיוחד.
מה עושים כשזה לא עובר וחוזר על עצמו?
כאן כבר יוכל להיות הימצאות של חיידק או חולשה יותר משמעותית של מערכות העיכול והחיסון.
גם במקרים כאלו להקפיד על שתייה, מבחינת תזונה – כנ"ל ובמידת הצורך לפנות לרופא ו/או מטפל.
אפשר לשקול גם מתן פרוביוטיקה.
אז "וירוס בטן", לא נעים ולרוב גם לא נורא וחולף מעצמו. חשוב לשתות הרבה, לתת מנוחה ואם זה
לא עובר, יש פתרונות מצוינים ברפואה הסינית-יפנית (מוזמנות.ים להתייעץ).
וטיפ אחרון:
שלשול יכול להיגרם גם מצריכת מזונות מאוד קרים כמו אבטיח ישר מהמקרר, לכן כדאי להוציא 20-
30 דקות החוצה לפני האכילה.