חג השבועות, חג מקסים שמהלל את הטבע.
אבל בצורה משונה משהו, החג הזה הפך ב-2 העשורים האחרונים מחג של ביכורים – תוצרת שמגיעה מהאדמה, ל"חג החלב", תוצרת שמגיעה מהחי.
בלי להיכנס כרגע לעניין טבעונות וזכויות וסבל של בעלי חיים (שזה מאוד חשוב אבל לא לפוסט הזה), אני שואל את עצמי למה?
התשובה שמצאתי (לעצמי) היא שיש הרבה כוח לתעשייה הזאת, וניכוס חג עבורה היא פעולה פשוטה יחסית שגורמת לכולנו לזכור שהם שם ובגדול, לא רק בחג, אלא בכל השנה.
באופן אישי, אין לי התנגדות גורפת לצריכת מוצרי חלב, גם אני וגם ילדיי צורכים אותם מדי פעם, אבל כמו בכל דבר, המינון חשוב, וגם, מתי לא כדאי לצרוך מוצרי חלב בכלל.
אני לא דיאטן או נטורופת ולכן מה שאכתוב כאן זה רק מתוך ניסיוני כמטפל.
באלפי טיפולים בילדים, שמתי לב שילדים מסוימים שמגיעים אלי, טוב היה אם יפחיתו משמעותית או יפסיקו את צריכת מוצרי החלב.
פעם הגיע אלי תינוקת מתוקה בת שנה. היא סבלה מבעיות נשימה וחרחרה הרבה. כששאלתי את האמא מה היא אוכלת, התברר שהיא מסיימת גביע גבינה לבנה שלם בארוחת הערב…
נשמע מוגזם? כן…אבל כשיש לך ילד קטן עם תיאבון גדול, ברוב המקרים כולם מאוד מרוצים (ויש פוסט אחר על הבעייתיות באכילת כמויות גדולות ואוכל מאוד מגוון בגילאים קטנים). במקרה שלה זה היה מרכיב משמעותי בבעיה, וכשהפחתנו את זה השינוי היה ענק.
אז אותם ילדים שסובלים מנזלת רבה, מחרחרים, סובלים מבעיות בדרכי הנשימה, יש להם נוזלים באוזניים, כדאי לנסות להפחית או להפסיק מוצרי חלב לשבועיים. בזמן הזה הגוף יתנקה מהחלב ותוכלו לראות אם יש שיפור בבעיה. לפעמים השיפור הוא קטן ולפעמים משמעותי.
אם ראיתם שיש שיפור, אז סימן שחלב לא עושה טוב לילד או לילדה שלכם. הצעד הבא הוא לפנות לייעוץ מקצועי של תזונאי/ת לגבי תחליפים – מה כדאי להוסיף לתפריט כדי לקבל תזונה מלאה ומספקת.
** הערה חשובה: בשום מקרה אין להפסיק תמ"ל (תרכובת מזון לתינוקות כמו מטרנה/סימילאק וכו', לתינוקות מתחת לגיל שנה!) **
חלק נוסף באוכלוסיה הם אלה שסובלים מעניינים במערכת העיכול. בהרבה מקרים מוצרים חלב גורמים לאתגרים במערכת העיכול בגלל שאצל חלק מהאנשים יש חוסר באנזים שמפרק את הלקטוז – סוכר החלב.
גם אצל כאלה כדאי להפסיק לשבועיים ולראות אם יש שיפור ואם כן, גם כאן כמובן לפנות לייעוץ תזונתי מקצועי.
אגב, 2 המקרים רלוונטיים גם למבוגרים!
לא חסר מה…יש לנו פירות וירקות בשפע, דגנים מלאים וקטניות, ובעיקר, לומר תודה על השפע הגדול שהתברכנו בו ואנחנו יכולים להנות ממנו מאוד!
חג שמח ובריאות טובה לכולם!