fbpx
ליחה, נזלת, שיעול? תפחיתו את זה!

הרבה ילדים עכשיו מצוננים, משתעלים, מלאי ליחה…

כשמגיע אלי לטיפול ילד עם נזלת, שיעול, נוזלים באוזניים או כל דבר אחר הקשור בליחה, אני מיד מבקש מההורים להפחית משמעותית 3 דברים:

🥛 מוצרי חלב
🍞 חיטה
🍬 סוכר מזוקק

👈מוצרי חלב – בעיקר חלב פרה, בעייתיים לעיכול כי אצל רוב בני האדם חסר האנזים לפירוק לקטז – סוכר החלב. לכן הגוף מגיב בתגובה דלקתית שחלק ממנה היא יצירת נוזלים.

👈 חיטה – בחיטה יש גם גורם מלחלח (יוצר נוזלים), בגלל שלחלק מבני האדם יש רגישות אליה (אפילו קטנה). בנוסף, חיטה לבנה היא כמו סוכר לכל דבר.

👈 סוכר – פרט לכך שהוא מעלה בדרמטיות את רמת הסוכר בדם ויכול לגרום לחוסר שקט ועייפות לאחר מכן, הסוכר מעלה את רמת האינסולין בדם וזה יוצר תגובה דלקתית בגוף, שכמו במוצרי החלב, גורם ליצירת נוזלים ליחה.

אז מה במקום?

✅ במקום מוצרי חלב, מוצרי "חלב" צמחיים. אפשר גם חלב עזים, אבל לא בכמות גדולה.

✅ במקום חיטה, כוסמין. הכוסמין מתעכל יותר בקלות. לא חייבים גם כוסמין מלא, במיוחד אצל ילדים קטנים.

✅ במקום סוכר, פירות. יש פירות שלא כדאי לאכול בזמן שיש ליחה כמו פירות הדר, בננות או פירות שהם מאוד מתוקים. אבל יש פירות מצוינים אחרים ובמיוחד תפוח ואגס.

כמובן שכל מקרה לגופו וצריך תשומת לב מדויקת יותר לכל אחד, במיוחד אצל ילדים עם אתגרים בריאותיים, אבל בגדול, זה מה שאני מבקש לעשות מהורים לילדים עם ליחה, וזה בדרך כלל אחד מהדברים שעוזר להפחית אותה.

❗הערה: אני עוסק ברפואה סינית ויפנית ומתמחה בטיפול בילדים, אך איני תזונאי או נטורופת. המידע שכאן הינו מתוך ניסיוני בטיפול באלפי ילדים. בנושאי תזונה ספציפיים, יש לפנות לתזונאי/ת או נטורופת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם? שתפו גם אחרים!