תזונה זה נושא ענק, והיום רק שתי נקודות שבעיני הם חשובות:
חלב? 🐄פחות
לרוב בני האדם יש חסר באנזים שמפרק את סוכר החלב – הלקטוז, לכן יש לרובנו רגישות כלשהי לחלב.
בנוסף, חלב פרה גורם לייצור נוזלים וליחה מוגבר, בעיקר בילדים, אבל לא רק – חלב פרה יכול לגרום לכאבי בטן, ראש ועוד.
מה עושים?
חלב עיזים טוב הרבה יותר 🐐.
יש בו פחות לקטוז והוא מתעכל טוב יותר.
אפשר גם להחליף למשקאות צמחיים כמו שיבולת שועל ואורז.
חיטה? 🍞 פחות…
לא חייב שיהיה צליאק כדי שתהיה רגישות לגלוטן, שיכולה לגרום לליחה, כאבי בטן וראש, למשל (כן, ממש כמו חלב).
מה עושים?
כוסמין! כוסמין היא סוג של חיטה קדומה ויש בה פחות גלוטן והיא קלה יותר לעיכול (כן, גם פסטה או פתיתים יש כוסמין ובקושי מרגישים את ההבדל).
איך עושים את השינויים?
קודם כל מחליטים❗פחות חלב פרה, פחות חיטה.
שנית, הדרגתיות – אל תחליפו את הכל בבת אחת, תתחילו בדבר שהכי קל לכם להחליף ואחרי כמה ימים, תוסיפו עוד משהו ותראו איך אתם ו/או הילדים מרגישים.
חשוב! מה שכתבתי כאן זה לא תחליף לייעוץ תזונתי ספציפי כמובן, במיוחד לאלו שסובלים מבעיות בריאותיות