fbpx
מה עושה מוצר חלבי על הבוקר ומה אפשר במקום?

כשמגיע ילד לטיפול בפעם הראשונה, אני תמיד שואל לגבי התזונה שלו.

הרבה הורים מספרים לי שהילדים מתחילים את היום במוצר חלבי (כן, גם אלו שמוכרים לנו כ"בריאים") או קורנפלקס (+חלב) עם חלב ולפעמים שוקו (כן + חלב).

וזה אומר שבתחילת היום מוכנסים לגוף הקטן מאכל קר 🥶 מחלב פרה 🐄 + סוכר לבן 🍭

בעוד שמערכת העיכול הקטנה:
✅ עובדת על חום – כדי לפרק את המזון צריך לחמם אותו

✅ לאחוז ניכר מבני האדם יש חסר באנזים שמפרק את הלקטוז (סוכר החלב)

✅ בשלבי התפתחת וצמיחה ולא בשלה לגמרי (עד גיל 4-5)

בנוסף, הסוכר הלבן גורם לעלייה מהירה ברמות הסוכר והאנרגיה ולאחר זמן קצר צניחה בהם.

לכן תוצרי הלוואי יכולים להיות:

⬅️נוזלים וליחה (חלב) – נזלת, שיעול, נוזלים באוזניים

⬅️ חוסר שקט ועצבנות (סוכר על הבוקר)

⬅️ לעתים גם כאבי בטן ושינויים ביציאות (מוצר חלבי קר מהמקרר).

אז מה אפשר במקום?

דייסת שיבולת שועל!

עדיף משיבולת שועל עבה, אפשר לרסק פנימה תפוח ולהמתיק עם מעט סילאן (100% תמרים) או דבש (מעל גיל שנה).

וכך יש לנו מאכל חמים מדגן שנותן אנרגיה לאורך זמן וגם מחזק את מערכת העיכול 💪

נכון, זה לוקח יותר זמן מלתת מוצר חלבי בדרך החוצה, והפתרון הוא לקום 15-20 דקות קודם (כן, וללכת לישון קצת קודם גם).

ועל הדרך להכין גם לעצמכם (מה שיאפשר לדחות קצת את העוגיה והקפה של על הבוקר ☕)

יש לך ילד עם מחלות שלא עוזבות וכבר נמאס לך? לחצי כאן כדי להתייעץ איתי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם? שתפו גם אחרים!