כשמגיע ילד לטיפול בפעם הראשונה, אני תמיד שואל לגבי התזונה שלו.
הרבה הורים מספרים לי שהילדים מתחילים את היום במוצר חלבי (כן, גם אלו שמוכרים לנו כ"בריאים") או קורנפלקס (+חלב) עם חלב ולפעמים שוקו (כן + חלב).
וזה אומר שבתחילת היום מוכנסים לגוף הקטן מאכל קר 🥶 מחלב פרה 🐄 + סוכר לבן 🍭
בעוד שמערכת העיכול הקטנה:
✅ עובדת על חום – כדי לפרק את המזון צריך לחמם אותו
✅ לאחוז ניכר מבני האדם יש חסר באנזים שמפרק את הלקטוז (סוכר החלב)
✅ בשלבי התפתחת וצמיחה ולא בשלה לגמרי (עד גיל 4-5)
בנוסף, הסוכר הלבן גורם לעלייה מהירה ברמות הסוכר והאנרגיה ולאחר זמן קצר צניחה בהם.
לכן תוצרי הלוואי יכולים להיות:
⬅️נוזלים וליחה (חלב) – נזלת, שיעול, נוזלים באוזניים
⬅️ חוסר שקט ועצבנות (סוכר על הבוקר)
⬅️ לעתים גם כאבי בטן ושינויים ביציאות (מוצר חלבי קר מהמקרר).
אז מה אפשר במקום?
דייסת שיבולת שועל!
עדיף משיבולת שועל עבה, אפשר לרסק פנימה תפוח ולהמתיק עם מעט סילאן (100% תמרים) או דבש (מעל גיל שנה).
וכך יש לנו מאכל חמים מדגן שנותן אנרגיה לאורך זמן וגם מחזק את מערכת העיכול 💪
נכון, זה לוקח יותר זמן מלתת מוצר חלבי בדרך החוצה, והפתרון הוא לקום 15-20 דקות קודם (כן, וללכת לישון קצת קודם גם).
ועל הדרך להכין גם לעצמכם (מה שיאפשר לדחות קצת את העוגיה והקפה של על הבוקר ☕)
יש לך ילד עם מחלות שלא עוזבות וכבר נמאס לך? לחצי כאן כדי להתייעץ איתי