הנה מרתח (צמחים שמורתחים במים) שקל להכין ועוזר לשלבים המוקדמים של הצטננות, במיוחד כאשר הסימפטומים כוללים צמרמורות קלות, חום לא גבוה וגודש באף 🤧.
זהו מתכון סיני מסורתי שנקרא "קונג צ'י טאנג" 🫕
המרכיבים:
> 3-5 גבעולי בצל ירוק טרי – משתמשים בחלקים הלבנים
> 2-3 פרוסות ג'ינג'ר טרי 🫚
> כוס (250 מ"ל) מים 🚰
אפשר להוסיף 1-2 כפיות סוכר חום (כדי שיהיה קצת טעים יותר לילדים) או להמתיק בדבש (מעל גיל שנה) אחרי שהמרתח מוכן.
איך מכינים?
> קוצצים את החלקים הלבנים של הבצל הירוק לפרוסות.
> מקלפים ופורסים את הג'ינג'ר.
> מוספים את המים לסיר קטן ואת הבצל הירוק והג'ינג'ר.
> מביאים לרתיחה מנמיכים קצת את האש ומבשלים כ-10 דקות עד שהמים מצטמצמים קצת.
> מסננים ומשאירים את הנוזל ומניחים לו להתקרר לטמפרטורת שתייה נוחה.
המינון:👦
> לילדים בגילאי 2-5 נותנים כ-2 כפות, פעמיים ביום
> לילדים בגילאי 5-12 נותנים 1/4 עד 1/2 מהמרתח, פעמיים ביום.
חשוב לתת עם תחילת התסמינים.
הכי טוב לשתות את המרתח מעט חם, ולפעמים הוא גורם להזעה וזה מצוין במקרים של התקררות.
כמובן שבנוסף כדאי לנוח. ילדים קשובים לגוף ובמקרים שהם לא במיטבם הם פשוט נחים, אז כדאי לאפשר להם.
הערה:
המרתח יעיל במקרים מוקדמים וקלים של הצטננות ללא סימני חום משמעותיים, כגון חום גבוה או כאב גרון.
אם הילד מראה סימנים של מחלה קשה יותר, חשוב להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות.
בהצלחה ובריאות שלמה! 🪷
לשאלות והתייעצויות בנוגע לאתגרים בריאותיים פיזיים ורגשיים בילדים, שלחו אלי ווטסאפ בלחיצה כאן >>