כשיש שיעול יש ליחה, תמיד!
גם אם השיעול יבש זה אומר שהליחה יותר צמיגית ויבשה.
אחד הפירות הטובים לכך הוא אגס! אפשר לאכול אותו ואפשר לעשות ממנו סירופ/מרתח אגסים.
הנה מתכון:
שוטפים היטב 3-4 אגסים ומנקים אותם מגרעינים
חותכים לרבעים (עם הקליפה )ומחוררים עם מזלג קלות את האגס
מכניסים לסיר קטן, מכסים במים קרים, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש עד שהמים מצטמצמים ונוצר מעין סירופ מתוק. (כ-30-40 דקות).
אפשר גם להוסיף מעט תימין.
אפשר לתת לילד 1-2 כפות עם הנוזל המסונן, 3-5 פעמים ביום.
שימו לב! אין האמור כאן מהווה התוויה או המלצה רפואית ואינו מתכוון להחליף טיפול רפואי