fbpx
אבטיח קרררררר (מדי)

 

 

יש מישהו שלא אוהב אבטיח? אין ספק שזה הפרי של הקיץ – טעים, עסיסי ומרווה ויש לו גם תכונות  בריאותיות כמו הורדת לחץ דם ושיפור גמישות כלי הדם. 

אבל יש בו רק בעיה אחת ובעצם הבעיה היא לא ממש בפרי אלא בצורה שאנחנו אוכלים אותו – הרי אין כמו לאכול אבטיח קפוא ביום חם, לא?

בטח, זה מרענן ומצנן, אני מסכים, אבל איך המערכות הפנימיות שלנו מקבלות את הקור המאסיבי הזה? האמת היא שהן לא ממש אוהבות אותו. מערכת העיכול היא כמו תנור קטן – מחממת "ומבשלת" כל מה שנכנס אליה כדי שהמזון יתפרק ויתעכל טוב יותר. איך תנור כזה מגיב כשהוא מקבל מנה כזאת של קור? נכון, הלהבות יורדות וכתוצאה מכך יכולות להתחיל בעיות בעיכול כמו – כאבי בטן, שלשולים/עצירויות או נפיחויות וגזים.

זה נכון ורלוונטי לא רק לאבטיח אלא לכל פרי ולמעשה לכל מאכל או משקה קר/קפוא, ובקיץ זה עוד יותר רלוונטי כי אנחנו אוהבים לאכול הרבה מאכלים קרים כדי לברוח קצת מהחום.

 

אז מה עושים, מפסיקים עם האבטיח, המלון, הגלידה והארטיקים? לא צריך להגזים…אני לא הולך לבקש מכם עכשיו לאכול מרק עוף בחורף, אבל הכל שאלה של מינון וגם של טמפרטורה. הנה כמה טיפים:

1. לפני שאתם עומדים לאכול אבטיח או כל פרי קר אחר, תנו לו חצי שעה מחוץ למקרר. אמנם הוא לא יהיה קפוא, אבל הטמפרטורה שלו תהיה בהחלט כזאת שניתן להנות ממנה ומצד שני מערכת העיכול תגיד לכם תודה.

2. גלידה וארטיק – לא כל יום. כך תחסכו גם הרבה סוכר ותכניסו פחות קור למערכת.

3. משקאות קרים – מומלץ שלא יהיו קפואים מהסיבות שכבר ציינתי.

4. כאב בטן אחרי אבטיח קר – נסו לשים בקבוק חם או כרית חמה (בטמפרטורה נעימה, לא חמה מדי) לכמה דקות על הבטן. החום הנעים ירגיע את הכאב.

ממש לא צריך להימנע מכל הפירות הטעימים שהקיץ מציע לנו, הם מרעננים וגם בריאים. רק עשו לעצמכם ולמערכת העיכול שלכם טובה ואל תאכלו אותם קפואים.

אשמח לשמוע מכם – מה פרי הקיץ שאתם הכי אוהבים ואיך אתם הכי אוהבים לאכול אותו (סלט פירות, שייק, עם משהו ליד…)?

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם? שתפו גם אחרים!